ISO 9001 | ISO 14001 | ISO-IEC 17025 | PN-N-18001 | HACCP | WSK  


   szkolenie nt. zadowolenia klienta, wg wymagań norm ISO serii 10000:2018 - już wkrótce (więcej)




Copyright 2004
IMS-Biuro
All Rights Reserved

home | e-mail
o firmie
szkolenia
konsulting
audity
aktualności
kontakt







 
HACCP / Zarządzanie bezpieczeństwem żywności - norma ISO 22000, ISO 15161, Codex Alimentarius

      Bezpieczeństwo żywności jest fundamentalnym wymaganiem dla wszystkich przedsiębiorstw produkujących, przetwarzających, transportujących i innych, uczestniczących w łańcuchu dostarczania żywności.
      Dlatego też bezpieczeństwo żywności jest wspólną odpowiedzialnością, która może być zapewniona poprzez połączenie wysiłków wszystkich stron uczestniczących w łańcuchu żywności.
      Kluczowym działaniem dla bezpieczeństwa żywności jest identyfikowanie zagrożeń i zapobieganie ich występowaniu. Narzędziem wykorzystywanym w tym celu jest analiza HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).

      IMS Biuro Zarządzania Jakością i Środowiskiem s.c. świadczy następujące usługi w zakresie planowania i wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności:

            - przeprowadzanie auditu wstępnego,
            - przeprowadzanie szkoleń w zakresie systemów zarządzania               bezpieczeństwem żywności,
            - konsulting w zakresie wdrażania systemu i / lub jego integracji z innymi               systemami,
            - przeprowadzanie auditów wewnętrznych,
            - przeprowadzanie auditów po wdrożeniu systemu, w celu weryfikacji               stopnia przygotowania organizacji do certyfikacji i/lub wdrożenia               systemu HACCP.
 
 
 

| o firmie | szkolenia | konsulting | audity | aktualności | kontakt |