ISO 9001 | ISO 14001 | ISO-IEC 17025 | ISO 45001 | ISO 22000 | ISO 19011 | ISO 31000


   szkolenie nt. zadowolenia klienta, wg wymagań norm ISO serii 10000:2018 - już wkrótce (więcej)




Copyright 2004
IMS-Biuro
All Rights Reserved

home | e-mail
o firmie
szkolenia
konsulting
audity
aktualności
kontakt







 
ISO 22000 - Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności - Wymagania dla każdej organizacji należącej do łańcucha żywnościowego

      Bezpieczeństwo żywności jest fundamentalnym wymaganiem dla wszystkich przedsiębiorstw produkujących, przetwarzających, transportujących i innych, uczestniczących w łańcuchu dostarczania żywności.
      Dlatego też bezpieczeństwo żywności jest wspólną odpowiedzialnością, która może być zapewniona poprzez połączenie wysiłków wszystkich stron uczestniczących w łańcuchu żywności.
      Kluczowym działaniem dla bezpieczeństwa żywności jest identyfikowanie zagrożeń i zapobieganie ich występowaniu. Narzędziem wykorzystywanym w tym celu jest analiza HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).

      IMS Biuro Zarządzania Jakością i Środowiskiem świadczy następujące usługi w zakresie planowania i wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności:

            - przeprowadzanie auditu wstępnego,
            - przeprowadzanie szkoleń w zakresie systemów zarządzania               bezpieczeństwem żywności,
            - konsulting w zakresie wdrażania systemu i / lub jego integracji z innymi               systemami,
            - przeprowadzanie auditów wewnętrznych,
            - przeprowadzanie auditów po wdrożeniu systemu, w celu weryfikacji               stopnia przygotowania organizacji do certyfikacji.
 
 
 

| o firmie | szkolenia | konsulting | audity | aktualności | kontakt |