|
|
|
|
HACCP / Zarządzanie bezpieczeństwem żywności - norma ISO 22000, ISO 15161, Codex Alimentarius
Bezpieczeństwo żywności jest fundamentalnym wymaganiem dla wszystkich przedsiębiorstw produkujących, przetwarzających, transportujących i innych, uczestniczących w łańcuchu dostarczania żywności.
Dlatego też bezpieczeństwo żywności jest wspólną odpowiedzialnością, która może być zapewniona poprzez połączenie wysiłków wszystkich stron uczestniczących w łańcuchu żywności.
Kluczowym działaniem dla bezpieczeństwa żywności jest identyfikowanie zagrożeń i zapobieganie ich występowaniu. Narzędziem wykorzystywanym w tym celu jest analiza HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).
IMS Biuro Zarządzania Jakością i Środowiskiem s.c. świadczy następujące usługi w zakresie planowania i wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności:
- przeprowadzanie auditu wstępnego,
- przeprowadzanie szkoleń w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności,
- konsulting w zakresie wdrażania systemu i / lub jego integracji z innymi systemami,
- przeprowadzanie auditów wewnętrznych,
- przeprowadzanie auditów po wdrożeniu systemu, w celu weryfikacji stopnia
przygotowania organizacji do certyfikacji i/lub wdrożenia systemu HACCP.
|
|
|
|
|
|